Ce meserie „rezervată” bărbaților și-a ales o frumoasă hunedoreancă. „Am știut că voi avea tot timpul de lucru”

Cine și-ar fi putut imagina că frumusețea celor 19 ani, vârsta pe care o are Ariana Bichiu, se poate împăca cu o profesie „rezervată” bărbaților, aceea de sudor. De doi ani, tânăra muncește la o fabrică din municipiul Hunedoara. A fost tentată să se facă mecanic auto, dar a ales meseria pe care a avut-o și bunicul ei.

„Bunicul meu, Vasile Dimian, a fost sudor. De la el m-am inspirat, să zic așa, când mi-am ales meseria. Pe lângă asta, aflasem că este o profesie foarte căutată și am știut că voi avea tot timpul un loc de muncă. Practic, nu aș rămâne niciodată fără lucru. Știu să fac orice tip de sudură, pe verticală, orizontală, în zig-zag. Știu să lucrez cu toate tipurile de materiale folosite la sudat. Nu este o meserie grea precum pare. Mă regăsesc în munca pe care o fac”, spune tânăra.

Ariana Bichiu a absolvit școala profesională la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara. A făcut practica la firma Assa Abloy, unde s-a și angajat. În paralel cu munca, își continuă studiile la seral și vrea să se înscrie la facultate.

„Am avut tot timpul rezultate bune la școală, dar m-am axat mai mult pe practică. Am avut note bune, am fost o elevă bună. Și acum la liceu am aceleași rezultate. La seral sunt în clasa a XII-a, iar în clasa a XIII-a voi da Bacalaureatul”, susține Ariana.

Fire complexă și dornică de experiențe noi, Ariana Bichiu are și o pasiune inedită pentru motoare. Tânăra spune că de mică și-a dorit să se facă motociclistă și că abia așteaptă să susțină examenul pentru permis.

„Pasiunea mea pe care o voi avea toată viața este motociclismul. Îmi plac foarte mult motocicletele. Nu am motor deocamdată. Aștept să fac anii ca să pot să dau pentru permis categoria A”, mărturisește tânăra. 

Ariana Bichiu s-a născut în 4 martie 2000. Nu are un iubit, pentru că este foarte ocupată cu munca și cu școala, susțne ea, și nici nu-și dorește monentan o relație amoroasă. Își dorește să crească profesional, cu toate acestea prima ei „dragoste” va rămâne meseria de sudor.

Pe Ariana am întâlnit-o la Târgul de oferte educaționale pentru învățământul profesional, dual și tehnic, organizat de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, unde a reprezrentat firma la care lucrează.

sursa: www.ziardehunedoara.ro

Comentariile sunt inchise.